Det här med att vara lång

 
 
Jag är ju väldigt lång för min ålder. Är 167 cm. Jag är ju längre än nästan alla mina jämnåriga kompisar, de flesta är runt 1 huvud kortare än mig.
Jag har väldigt många äldre kompisar, mest 99:or. Jag själv är ju 01:a, men är längre än många av mina äldre kompisar också. Det är även många som säger att jag är väldigt mogen för min ålder, och ser äldre ut också. Det beror säkert på att jag umgås med äldre. Jag trivs bra med det, men i vissa stunder så känns det som att jag "väljs sist" om ni förstår vad jag menar, liksom hamnar lite utanför. Och ibland om jag är med några äldre, o så kommer deras kompisar som jag inte känner, så kan de liksom bli lite så att de kollar på mig o mina kompisar säger "Hon är 01:a" med ett typ flin. Då känns de lite såhär, amen spelar åldern någon roll egentligen? Ja menar, åldern är hur många år man har funnits, o de har ingenting att göra med hur mogen/omogen man är att göra. Det finns säkert massa äldre personer som är mycket omognare än mig och många andra 01:or. Jag älskar när man träffar nya människor och dom inte frågar hur gammal jag är direkt, utan att de väntar ett tag. Sen när jag väl berättar så blir de mest "Jaha, jag trodde du va äldre. Du verkar så mogen" eller så, för då vet man att de accepterar mig för min ålder och för den jag är. Hatar folk som väljer sina vänner efter ålder, utseende och status. Vänskap är vänskap, ja svär att när vi blir äldre så kommer igen att bry sig längre, hur blir de då med den där sjukt snälla yngre personen som du dissade? Jag tycker egentligen inte att man ska bry sig om åldern på sina vänner.
 
Aja, tillbaka till det här med att vara lång.
För kanske 2 år sen? så blev jag typ retad för att jag var lång, eller jag blev kallad "långben". Så gjorde jag tog nåt fel, så hörde jag "jävla långben" eller liknande. Jag vet att de menade det på skoj, men i längden så blev det väldigt jobbigt. Nu så är de inte alls så längre, men det blir ofta kommentarer som "Asså hur känns det att vara så lång" "Men du är ju så jäkla lång" "Akta du krockar med ett flygplan" "Du är längre än min mamma" "Asså jag är bara hit på dig" , jag vet att jag är lång. Ni behöver inte berätta det för mig.
 
Även i stallet får jag höra det, liksom "Du är ju så lång att du borde rida storhäst mer" "Är inte du lite för stor för den här" osv. Det värsta är att höra det när man rider en häst man gillar, speciellt när de är så att man börjar bli lite lång. Det är också väldigt jobbigt när någon säger så, och man vet att man inte är för lång. Då vet man att den personen inte vill att man rider den ponnyn eller att den tycker att man rider dåligt. Jag vill verkligen kunna rida mindre ponnyer, och eftersom att jag har ridit så pass länge så kan jag göra det ibland, även fast jag är för lång.
 
Det är jobbigt att vara lång, men det finns såklart fördelar med det också. Men känner du någon lång, så berätta det inte för honom/henne för ofta, det känns inuti, jag lovar.
 
 
Va dig själv så har ingen nåt att klaga på, alla ni långa människor, VA STOLTA, DET ÄR SNYGGT ATT VA LÅNG!

Kommentarer
Sofie Wimark säger:

Helr klart ett läs värt inlägg! håller med dig om allt du säger<3 Puss älskar dig du är bra som du är!

Svar: Tack! Puss, älskar dig min fina <3
Jenny Zettergren

2013-12-11 | 16:59:05
Bloggadress: http://sofiiewiimark.blogg.se
Elisabeth säger:

Allt stämmer helt klart! Man borde verkligen inte döma folk efter ålder och längd! Du är perfekt precis som du är! Glöm inte det. Puss älskar dig bästiiiiii ❤😘

Svar: Tack mitt hjärta, älskar dig! ❤
Jenny Zettergren

2013-12-12 | 08:46:05
Bloggadress: http://elisabethloof.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback